21 Temmuz 2012 Cumartesi

VİŞNELİ TAVUK GÖĞSÜ...


Merhaba, bugün sizlere çok güzel bir tatlı tarifim var. Ramazan'a ve yaza uygun hafif ve mideyi yormayan bir lezzet. İlk iftarımız için yaptım  bizde çok beğenildi. Tatlıyla bir arada hafif mayhoş tadı sevenler için ideal bir lezzet..


Malzemelerimiz:
1kg süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
125 gr margarin veya tereyağı
1 paket vanilya,

Üzeri için sos:
1 kase çekirdeği çıkarılmış vişne
1 su bardağı su
6 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta

Hazırlanışı:
İlk önce margarini geniş bir tencerede eritiyoruz.
Daha sonra unu ilave ediyoruz. Tel çırpıcıyla karıştırarak 1-2 dakika hafif kavuruyoruz.
Ocağın altını kısalım.
Sütü azar azar ilave edip karıştırıyoruz. Şekeri vanilyayı ilave edip,iyice karıştıralım ki topak topak olmasın.
Ocağın altını açıp kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz.
Piştikten sonra sıcak halde servis kaselerimize dolduruyoruz.
Sosu hazırlamaya başlıyoruz.
Su ve şekeri küçük bir tencereye koyup çırpma teli ile karıştırıp ısıtıyoruz.
Vişneleri  koyuyoruz. Kaynamaya başlamadan nişastasını da koyup çırpma teliyle karıştırarak kaynatıyoruz. Sıcak halde ılınmış olan tavuk göğüslerinin üzerine döküyoruz.
Buzdolabında soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun. Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder