12 Temmuz 2012 Perşembe

FIRINDA PEYNİRLİ KABAK...

    Merhaba, evde bozulmaya yüz tutmuş kabağım vardı. Ne yapabilirim diye düşünürken bu tarif kendiliğinden çıktı. Bizimkiler  çok beğendi. Bakalım sizler beğenecek misiniz?


Malzemelerimiz:
6 adet orta boy kabak
100-150 gr beyaz peynir
2 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım çay bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
tuz

Hazırlanışı:

  • İlk önce kabakların  kabuğunu soyuyoruz.
  • Daha sonra üç tanesini ayırıyoruz.
  • Diğerlerini yarım cm genişliğinde kesip borcam tepsimize diziyoruz.
  • Ayırdığımız kabakları rendeliyoruz.
  • Üzerine beyaz peyniri elimizle ezip koyuyoruz.
  • Süt , sıvı yağı ve tuzunu  da koyup karıştırıyoruz. Kabakların üzerini bu harçla kaplıyoruz.
  • En son olarak üzerini rendelenmiş kaşarla kaplıyoruz.
  • 180 derecede 40 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.


Afiyet olsun. Sevgiler....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder