Merhaba, herkese mutlu ve sağlıklı bir hafta diliyorum. Bugün sizlere çok güzel bir kek tarifim var. Çay saatleriniz için çok güzel bir lezzet.
Malzemelerimiz:
3 adet yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardapı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı haş haş tohumu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Hazırlanışı:
- İlk önce yumurta ve şekeri mikserle beş dakika kadar çırpıyoruz.
- Mikserin uçlarını çıkarıyoruz.
- Daha sonra sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çıkardığımız uçlarla elimizle çırpıyoruz.
- Kabartma tozunu karbonatı koyuyoruz.
- Unu azar azar çok fazla akışkan olmayacak bir kıvama gelene kadar ekliyoruz.
- Mikser ucuyla elimizle güzelce karıştırıyoruz.
- En son olarak haş haşları koyup karıştırıyoruz.
- Yağlanmış kek kalıbımıza döküyoruz. Kalıptan kolay çıkması için yaptığımız işlemleri buradaki önemli not kısmını okuyup uygulayabilirsiniz.
- İlk 40 dakika 150 derecede daha sonraki 10 dakikada 180 derecede fırının kapağını hiç açmadan pişiriyoruz.
- Pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırıyoruz. Kürdan temiz çıkarsa kekimiz pişmiş demektir
- Piştikten sonra fırından çıkarıp hemen servis tabağına ters çevirip kalıptan çıkarıyoruz.
- Biraz ılıdıktan sonra dağılmaması için tırtıklı bıçakla kesiyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder