9 Temmuz 2012 Pazartesi

HAŞHAŞLI KEK...


  Merhaba, herkese mutlu ve sağlıklı bir hafta diliyorum. Bugün sizlere çok güzel bir kek tarifim var. Çay saatleriniz için çok güzel bir lezzet.
Malzemelerimiz:
3 adet yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardapı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı haş haş tohumu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un






Hazırlanışı:
  • İlk önce yumurta ve şekeri mikserle beş dakika kadar çırpıyoruz.
  • Mikserin uçlarını çıkarıyoruz.
  • Daha sonra sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çıkardığımız uçlarla elimizle çırpıyoruz.
  • Kabartma tozunu karbonatı koyuyoruz.
  • Unu azar azar çok fazla akışkan olmayacak bir kıvama gelene kadar ekliyoruz.
  • Mikser ucuyla elimizle güzelce karıştırıyoruz.
  • En son olarak haş haşları  koyup karıştırıyoruz.
  • Yağlanmış kek kalıbımıza döküyoruz. Kalıptan kolay çıkması için yaptığımız işlemleri buradaki önemli not kısmını okuyup uygulayabilirsiniz. 
  • İlk 40 dakika 150 derecede daha sonraki 10 dakikada 180 derecede fırının kapağını hiç açmadan pişiriyoruz.
  • Pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırıyoruz. Kürdan temiz çıkarsa kekimiz pişmiş demektir
  • Piştikten sonra fırından  çıkarıp hemen  servis tabağına  ters çevirip kalıptan çıkarıyoruz.
  • Biraz ılıdıktan sonra dağılmaması için tırtıklı bıçakla kesiyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder