Malzemelerimiz:
Hamuru için:
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya(42 gr)
1 tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı un(unun cinsine göre ilave etmeniz gerekebilir)
Üzerine sürmek için 1 adet yumurta sarısı
Süslemesi için:
kırmızı pul biber
ince ince kıyılmış dereotu
ince ince kıyılmış maydanoz
rendelenmiş kaşar peyniri
İçine koymak için beyaz peynir
dışını sıvamak için labne peyniri
Hazırlanışı:
- İlk önce sütün içinde kuru mayayı açıyoruz.
- Sonra diğer malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
- Üzerini nemli bir bezle kapatıp güneşli bir yerde veya fırında yada mikrodalgada kapağını kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz. (tabiki de fırını ve mikrodalgayı çalıştırmıyoruz :) )
- Mayalanan hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz veya yağladığımız tepsimize diziyoruz.(10 dakika kadarda tepsi de mayalandırıyoruz)
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişirip soğuttuktan sonra her bir poğaçanın ortasını yarım kesiyoruz.
- İçine çatalla ezdiğimiz beyaz peynirden koyuyoruz.
- Sonra ağız kısmını labne peyniriyle sıvayıp dereotu, pul biber, maydanoz veya rendelenmiş kaşar peynirine bandırıyoruz.
- Poğaçalarımız hazır..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder