17 Temmuz 2012 Salı

SEMİZOTU KAVURMASI...

    Merhaba, malum yaz aylarındayız. Sıcaklarda insanın canı hafif şeyler yemek istiyor. Sizinde canınız hafif bir şey vede sebze yemek istiyorsa tam size göre bir tarif. Yapması da çok basit. Denemek  isteyenlere kolay gelsin....



Malzemelerimiz:
1 kg semizotu
3-4 adet kuru soğan 
2 diş sarımsak
1 çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
tuz
1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı:
Semiz otlarını ayıklayıp yıkıyoruz.
Daha sonra geniş bir tencerede kaynattığımız  suda haşlayıp,süzüyoruz.
Soğanlarımızı piyazlık doğrayıp sıvı yağla pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Daha sonra süzdüğümüz semizotlarını üzerine döküp karıştırarak 2-3 dakika kavuruyoruz.
Ezilmiş sarımsağı, tuzunu, pul biberini ilave edip karıştırıyoruz.
Yemeğimiz hazır...

Afiyet olsun. Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder