18 Temmuz 2012 Çarşamba

HOŞ BİR KABAK YEMEĞİ...

   Merhaba, bu sene annemin bahçesinin ilk mahsülü  kabak oldu. Bende daha önce sevgili Hatice'nin sitesi portakal ağacı'ında görüp not aldığım bu yemeği yaptım. Bizde herkes çok beğendi. Tam anlamıyla bir yaz yemeği oldu diyebilirim. Buyurun bakalım...


Malzemelerimiz:
1 kg kabak
3 adet kuru soğan
2 adet büyük boy domates
6-7 diş sarımsak
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz
üzeri için: dereotu ve yoğurt

Hazırlanışı:
İlk önce soğanlarımızı yarım ay şeklinde doğrayıp, geniş tenceremizin dibine yerleştiriyoruz.
Sonra kabuğu soyulmuş domateslerimizi, dilimleyip soğanların üzerine yerleştiriyoruz.
En üstede ortadan ikiye bölüp 2 cm kalınlığında  kestiğimiz kabaklarımızı koyuyoruz.
Üzerine sıvı yağı hafif ezdiğimiz sarımsakları ve tuzunu koyuyoruz.
Hiç su koymadan kısık ateşte karıştırmadan pişiriyoruz.
Servis ederken üzerine bol  dereotu koymayı unutmuyoruz.
Arzuya göre üzerine yoğurt dökebilirsiniz.

Afiyet olsun. Sevgiler....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder