23 Temmuz 2012 Pazartesi

FASÜLYE KAVURMASI...

     Merhaba, bugün sizlere yaz gelse de yesek dediğimiz güzel bir tarifim var. Fasülye kavurması bizim evde çok seviliyor. Hele birde annemin yetiştirdiği fasülyelerdense dahada lezzetli oluyor..

Malzemelerimiz:
1 kg taze fasülye
3-4 adet orta boy  kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet orta boy domates
1 çay bardağından 1 parmak az sıvıyağ
tuz

Hazırlanışı:
İlk önce fasülyelerimizi ayıklıyoruz.
Arzuya göre ikiye bölebilirsiniz yada bölmeden de kullanabilirsiniz.
Geniş bir tencerede kaynatılmış suda haşlıyoruz. (olup olmadığını anlamak için elimize bir tane alıyoruz. Eziliyorsa olmuş demektir.)
Daha sonra süzüp,soğumaya bırakıyoruz.
Diğer taraftan kuru soğanları piyazlık şekilde doğruyoruz.
Sıvı yağla pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Kabuğunu soyup yemeklik doğradığımız domateslerimizi de üzerine ilave edip biraz kavuruyoruz.
Soğuyan fasülyelerimizinde elimizle sıkıp suyunu çıkartıyoruz.
Daha sonra soğanların üzerine döküyoruz.
Ezilmiş sarımsağı tuzunu koyuyoruz. Yaklaşık 5-6 dakika kadar karıştırıp kavuruyoruz...

Afiyet olsun. Sevgiler....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder