Malzemelerimiz:
1 su bardağı aşurelik buğday
yarım su bardağı nohut
yarım tavuk göğsü haşlanmış
1 su bardağı yoğurt
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
tuz,karabiber
7-8 bardak su
Hazırlanışı:
Akşamdan buğday ve nohutu ıslatıyoruz.
7-8 bardak suyla beraber düdüklü tencerede 45-50 dakika pişiriyoruz.
Düdüklünüz yoksa normal tencerede pişirebilirsiniz.
Diğer tarafta bir kapta yoğurt, un, yumurtayı güzelce karıştırıyoruz.
Pişen buğdayın sıcak suyundan içine kesmemesi için 2-3 kaşık koyup güzelce karıştırıyoruz.
Daha sonra ikisini karıştırıp kısık ateşte pişiriyoruz.
İçine haşlayıp didiklediğimiz tavuğu ve ezdiğimiz sarımsağı da ilave edip karıştırıyoruz.
Tavada erittiğimiz tere yağın içine nane ve pul biberi de koyup güzelce karıştırıp, çorbamızın üzerine döküyoruz. Çorbamız hazır..
Afiyet olsun. Sevgiler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder