9 Ocak 2013 Çarşamba

KIYMALI KABAK YEMEĞİ...

  Karlı bir İstanbul gününden merhaba, bugün size kabak sevenlerin, çok beğeneceği bir yemek tarifim var. Bu yemeği aslında haftalar önce yapmıştım. Taslaklarım da hazırlamışım ama yayınlamayı unutmuşum :) Dün bugün kar ve grip  yüzünden eve kapanınca taslaklarımı ve e-postalarımı temizledim. Hazırlayacağım gezi notlarımın resimlerini düzenledim. İnşallah kısa zamanda hepsini sizinle paylaşacağım.. 
Malzemelerimiz:
1 kg kabak
2 adet kuru soğan
2 adet rendelenmiş havuç
150 gr kıyma
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 büyük boy domates
1 adet küp şeker
tuz,karabiber

Hazırlanışı:
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağla, kıymayla beraber  kavurıyoruz.
Rendelenmiş havuçları da ilave ediyoruz. Salçasını, kabuğu soyulmuş rendelenmiş domatesi de ilave ediyoruz. 1 adet küp şekeri de ilave ediyoruz.
2,5-3 su bardağı sıcak su koyup 3-4 dakika pişiriyoruz.
En son kabuğu soyulmuş iri  şekilde doğranmış kabaklarımızı da ilave edip, pişmeye bırakıyoruz.

Afiyet olsun.Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder