Karlı bir İstanbul gününden merhaba, bugün size kabak sevenlerin, çok beğeneceği bir yemek tarifim var. Bu yemeği aslında haftalar önce yapmıştım. Taslaklarım da hazırlamışım ama yayınlamayı unutmuşum :) Dün bugün kar ve grip yüzünden eve kapanınca taslaklarımı ve e-postalarımı temizledim. Hazırlayacağım gezi notlarımın resimlerini düzenledim. İnşallah kısa zamanda hepsini sizinle paylaşacağım..
Malzemelerimiz:
1 kg kabak
2 adet kuru soğan
2 adet rendelenmiş havuç
150 gr kıyma
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 büyük boy domates
1 adet küp şeker
tuz,karabiber
Hazırlanışı:
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağla, kıymayla beraber kavurıyoruz.
Rendelenmiş havuçları da ilave ediyoruz. Salçasını, kabuğu soyulmuş rendelenmiş domatesi de ilave ediyoruz. 1 adet küp şekeri de ilave ediyoruz.
2,5-3 su bardağı sıcak su koyup 3-4 dakika pişiriyoruz.
En son kabuğu soyulmuş iri şekilde doğranmış kabaklarımızı da ilave edip, pişmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun.Sevgiler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder