Merhaba, hatırlarsanız geçen haziran ayında çok güzel bir Karadeniz turu yapmıştık. (aah... zaman bulabilirsem notlarımı, fotoğrafları da paylaşacağım) Gürcistan/Batum'da bir gece konakladık. Gürcü gecesi eğlencesine katıldık. Bu mezeyi de ilk orada yemiştim. Herkeste çok beğenmişti. O gün bugün aklımda mutlaka denemeliydim. Dün nihayet yapabildim. Evdekilerde çok beğenince sizinle de paylaşayım istedim. Buyurun bakalım:))
Malzemelerimiz:
4 adet orta boy patlıcan
1 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı safran
1 çay kaşığı sirke(ben elma kullandım)
1 çay kaşığı nar ekşisi
2-3 diş sarımsak
tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanları güzelce yıkadıktan sonra, uzunlamasına dilimliyoruz.
Yarım saat kadar tuzlu suda bırakıyoruz.
Daha sonra kağıt havlu yardımıyla güzelce kuruluyoruz.
Sıvı yağda güzelce altlı üstlü kızartıyoruz.
Diğer tarafta ince çekilmiş cevizleri genişçe bir kaba alıyoruz. İçine tuzu ,safranı,kişnişi,ezilmiş sarımsağı, sirke ve nar ekşisini ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
Bu karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar patlıcanların içine koyup güzelce sarıyoruz.
Servis tabağımıza alıyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder